Teksten til Regnvejrsdag i november

Teksten til Regnvejrsdag i november

maj 30, 2019 Slået fra Af Redaktion

Regnvejrsdag i november er en sang, de fleste nok kender. Den går også nogle gange under titlen ”Jeg vil male dagen blå”. Sangteksten er af Ebba Munk. Sangen var med på den første LP fra 1978, som blev udgivet af Pia Raug. Hun er en dansk forfatter og sangerinde, som altid har haft musikken som en del af sit liv. Den hed ”Hej lille drøm” og solgte mere end 50.000 eksemplarer. Det blev til en guldplade for det salg. Sangen er efterfølgende blevet sunget af forskellige kunstnere.

Sangteksten til regnvejrsdag i november

Jeg vil male dagen blå

med en solskinsstribe på

vælge lyset frem for skyggen

gi’ mig selv et puf i ryggen

tro på alting, selv på lykken

jeg vil male dagen blå.

 

Jeg vil male dagen gul

solen som en sommerfugl

sætter sig på mine hænder

alle regnvejrsdage ender

der står ‘maj’ på min kalender

jeg vil male dagen gul.

 

Jeg vil male dagen rød

med den sidste roses glød

jeg vil plukke kantareller

løvetand og brændenælder

leve i det nu, der gælder

jeg vil male dagen rød.

 

Jeg vil male dagen grøn

dyb og kølig flaskegrøn

sætte tændte lys i stager

glemme rynker, dobbelthager

håbe på mit spejl bedrager

jeg vil male dagen grøn.

 

Jeg vil male dagen hvid

nu hvor det er ulvetid

købe franske anemoner

for de sidste tyve kroner

lytte til Vivaldis toner

jeg vil male dagen hvid.

 

Jeg vil male dagen lys

strege ud og sætte kryds

jeg har tusind ting at gøre

klokken elleve femogfyrre

blev november hængt til tørre

jeg vil male dagen lys.