Hvor lang tid har man menstruation?

Hvor lang tid har man menstruation?

maj 30, 2019 Slået fra Af Redaktion

Hvis du lige har fået din menstruation, eller er du bare nysgerrig omkring menstruation, er du kommet til det rigtige sted. Til den helt udvidende er menstruation en blødning fra livmoderen. Det kan skifte meget. Men menstruation er noget, kvinder har i rigtig mange år, så det er kun godt at have godt styr på emnet, hvad enten man er mand eller kvinde.

Så mange år har kvinder menstruation

Piger begynder ofte at bløde, når de kommer i puberteten. I gennemsnit er piger 13 år, når de får deres menstruation, men alt mellem 10-15 år anses for normalt. Derefter vil menstruation fortsætte indtil, at man når overgangsalderen, hvilket er mellem 45-55 år. Det siges, at kvinder på et helt liv bløder cirka 500 gange.

Menstruationscyklussen

En menstruationscyklus er cirka 28 dage lang. Det betyder, at der fra den første dag i ens menstruation går cirka 28 dage til, at den begynder igen. Blødningen vil vare cirka 2-5 dage, men det er meget individuelt. Hvis en menstruation er regelmæssig, er det altså ret let at forudsige hvornår, at man får sin næste menstruation. Der er dog også mange unge kvinder, som har en meget uregelmæssige menstruation. Hvis det er tilfældet, kan det være en god idé altid at have at bind med sig.

Menstruationen stopper naturligvis, når man er gravid. Derudover kan man ved kraftig menstruation eller stærke smerter tage p-piller, som kan have en dæmpende effekt på begge ting. Lider man kun af stærke smerter, kan man med fordel tage smertestillende i perioden.