Fødevarestyrelsens vigtighed for danskerne

Fødevarestyrelsens vigtighed for danskerne

maj 30, 2019 Slået fra Af Redaktion

Vi danskere elsker mad – men når mad skal ind til os, så skal det være ordentlige fødevarer og sikre råvarer.

Og netop her kommer Fødevarestyrelsen ind i billedet! Det er nemlig dem, der som organ i regeringen står for at give os danskere de bedste råvarer, og det har de gjort siden 1970.

Certificering af fødevarer

En af de opgaver, som du med garanti kender til, er, når Fødevarestyrelsen certificerer råvarer. Det betyder, at de tildeler et bestemt certifikat, som siger, at en fødevare er produceret på en bestemt måde eller velegnet til noget specifikt.

Herunder finder du blandt andet Smiley-ordningen, som fortæller om hygiejnen i en bestemt virksomheds madlavning. Du kan også finde Ø-mærket, som er en bestemt måde at vise, at noget er produceret økologisk – Dette mærke administreres i samarbejde med Landbrugsstyrelsen.

Kampagner for hele Danmark

Fødevarestyrelsen står også for rigtigt mange af de kampagner, som du ser rundt omkring omhandlende mad.

Det kan for eksempel være ”Mad med mindre kemi”, hvor man prøver at gøre opmærksom på nogle af de kemiske stoffer, som utilsigtet kan være i madvarer.

Sammen med andre kampagner såsom nøglehulsmærket, så kan det ses, at Fødevarestyrelsen også har til opgave at informere os danske borgere om mad og sundhed.

Det er derfor også Fødevarestyrelsen, som står for at udvikle de kostråd, som mange af os har hørt igennem store dele af vores liv. Med denne styrelse, så er der mulighed for at skabe retningslinjer og oplysning omkring mad i hele Danmark!