Aarhus’ nye museum er et hit for hele familien

juni 30, 2019 Slået fra Af Redaktion

Moesgaard Museum har længe været et navn, som har været alment kendt blandt de indfødte aarhusianere. Her er museet især blevet forbundet med den smukke gamle skov og ikke mindst det ikoniske mosefund, Grauballemanden. Men nu har navnet fået en nyere og mere internationalt favnende klang.

For nogle år tilbage blev det gamle Moesgaard Museum nemlig omlagt til undervisningsbygninger, og et helt nyt museum blev opført fra grunden. Dette er et museum i absolut verdensklasse – både med hensyn til den formidable arkitektur, men bestemt også i forhold til indholdet af de mange udstillinger.

Det moderne og oldtiden mødes på Moesgaard Museum

Noget af det fantastiske ved det nye Moesgaard Museum er, at man her får den perfekte blanding af nyt og gammelt. Det smukke, hypermoderne interiør danner nemlig de perfekte rammer om udstillinger om blandt andet Stenalderen, Jernalderen og Vikingetiden.

Udover de stationære udstillinger om Danmark igennem oldtidens forskellige perioder, har Moesgaard Museum også altid nogle skiftende udstillinger med forskellige kulturelle temaer. Her skuer museet ud i verden og undersøger blandt andet mexicansk, kinesisk og mongolsk kultur. Alt sammen noget, der lægger op til mange timers fantastisk underholdning for både store og små.

Et museum for alle

Et af de helt fantastiske aspekter ved Moesgaard Museum er, at det favner bredt. De allermindste børn kan glædes ved de sjove figurer og de interaktive aspekter, imens historisk interesserede voksne kan tilegne sig masser af ny og fascinerende viden om Danmark og verden.